Spatadertherapie is een effectieve en zeer aangename manier om spataderen te behandelen. De therapie richt zich op het verbeteren van de bloeddoorstroming van de benen. Deze verbetering bereikt de cliënt door:

  • het laten masseren van de benen
  • het doen van oefeningen
  • het volgen van leefregels die bevorderend zijn voor de bloeddoorstroming.

Door de bloeddoorstroming regelmatig te stimuleren verminderen en/of verdwijnen de spataderklachten en wordt het zelfherstellend vermogen van het lichaam geactiveerd. De spatadertherapie onderscheidt zich van andere behandelingen door de actieve benadering van de klachten en de preventieve werking.

Het eerste consult bestaat naast het intakegesprek uit:

  • uitleg over de leefregels en oefeningen
  • onderzoek van de spataderlocaties
  • massage van de benen.

De massage kost €40,– per uur en wordt meestal vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Ik help u graag met uitzoeken of u in aanmerking komt voor een vergoeding.  Om in aanmerking te komen voor een vergoeding heeft u geen verwijzing van een arts of specialist nodig. 

Het ontstaan van de therapie

De spatadertherapie dateert uit de jaren 80. De man die aan de wieg van de therapie stond, was Jom Lamers. Hij was een sportmasseur, die graag de mogelijkheden van massages en massagetechnieken onderzocht.

Toen hij een zwangere vrouw met spataderen masseerde, ontdekte hij dat haar spataderklachten afnamen. Deze ervaring boeide hem bijzonder, omdat hij als sportmasseur juist geleerd had mensen met spataderen níet te masseren. Hij ontwikkelde handgrepen die er speciaal op gericht zijn om klachten, veroorzaakt door spataderen, te verminderen of weg te nemen.

Zijn methode bleek zo effectief, dat hij vele collega-masseurs enthousiast wist te maken om de massagetechniek te gaan toepassen. Mede op zijn initiatief is in 1998 de Vereniging van Spatadertherapeuten opgericht.

Jom Lamers is inmiddels overleden, maar van de door hem ontwikkelde spatadertherapie hebben ook nu nog veel mensen met spataderklachten profijt.

De therapie is voor iedereen met spataderen: mannen en vrouwen van jong tot oud, en ook voor vrouwen die tijdens de zwangerschap verergering van de klachten ondervinden.

Tijdens de vervolgconsulten wordt er in de opbouwperiode (ca. 6 weken) wekelijks gemasseerd. Daarna wordt de behandelfrequentie langzaam afgebouwd. Het tempo van de afbouw is afhankelijk van de snelheid waarmee de klachten verminderen.

Bron: www.spatadertherapie.com

terug