Voordat u de spatadertherapie start, is er een intake om een goed beeld te krijgen van uw gezondheid en leefwijze. Naast het intakegesprek bestaat de eerste behandeling uit:

  • onderzoek van de spataderen
  • uitleg over oefeningen
  • tips om spataderen te voorkomen/verminderen
  • massage van de benen

Na het intakegesprek krijgt u gedurende 6 weken één keer per week een behandeling. Afhankelijk van hoe snel de klachten verminderen, wordt de massage afgebouwd.


Voor wie is de behandeling geschikt?

Spatadertherapie is geschikt voor iedereen met klachten van spataderen of andere doorbloedingsproblemen in de benen. Ook bij oedeemklachten (vochtophoping) kunnen goede resultaten geboekt worden. Deze therapie is bij uitstek geschikt voor zwangeren.

Wat zijn de contra-indicaties, wanneer kunt u niet worden behandeld?

Bij bloedziektes zoals trombose en bepaalde hartklachten wordt spatadertherapie afgeraden.
Daarom is het van belang tijdens de intake de gezondheid uitgebreid te bespreken.

Bij twijfel altijd de huisarts of behandelend specialist raadplegen! Indien nodig kan ik, alvorens de behandeling gestart wordt, contact opnemen met uw arts.

Hoe ziet een spataderbehandeling er uit?

  • Het laten masseren van de benen
  • Het doen van oefeningen die de bloeddoorstroming bevorderen
  • Het volgen van leefregels

Na een uitgebreide intake zullen we gaan starten met de eerste massagebehandeling. Vervolgens nemen we de oefeningen door die u thuis zult gaan doen. Ook geef ik u tips en adviezen mee voor het stimuleren van de doorbloeding.

Welk resultaat is te verwachten van deze therapie?

Na een aantal behandelingen zal er een stabilisatie plaatsvinden, er komen meestal geen nieuwe spataderen meer bij. De klachten als pijn, vermoeidheid, kramp en vochtophoping zullen beduidend afnemen en uiteindelijk verdwijnen. Ook zullen de zichtbare spataderen verminderen of zelfs (gedeeltelijk) verdwijnen.

Wat zijn de kosten?

De kosten voor het totale pakket zijn € 499,-

Dit is inclusief:

  • 10 massagebehandelingen van 60 minuten
  • Oefeningen en leefadviezen
  • gratis intake en onderzoek

Losse behandelingen zijn € 50,-

De kosten worden (in de meeste gevallen) niet vergoed door de ziektekostenverzekering. Raadpleeg hiervoor uw verzekeraar.

OVER MIJ

Mijn naam is Mirjam den Herder, echtgenote en moeder van twee kinderen. Naast mijn beroep als verpleegkundige ben ik ook stadsgids en spatadertherapeute.  Dit laatste omdat ik zelf last heb gehad van spataderen en doordat ik deze therapie zelf heb ondergaan heb ik ook ervaren hoe goed het werkt. Ik ben meteen de opleiding hiervoor gaan volgen om de positieve effecten van deze therapie te delen met iedereen die last heeft van spataderen…